Meslek Yüksekokulumuzda 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli İle İlgili Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

10.10.2018 Çarşamba Günü saat 10:30’da Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonununda gerçekleştirilen programa MEYOK (Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü) Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör KARAKAŞ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanları ve öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Öğretim Üyesi Güngör KARAKAŞ tarafından Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren uygulanacak olan 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli hakkında bilgiler verildi. Dr.Öğr.Üyesi Karakaş, 3 dönemi teorik ve uygulamalı dersler,  1 dönemi de sektördeki ilgili işletmelerde gerçekleştirilecek olan  3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modelinin amacının uygulama becerisine sahip nitelikli insan yetiştirmek olduğunu belirtti. 3+1 eğitim modeli ile birlikte, teknolojik gelişmeleri takip edebilecek, teorik bilgisini uygulama becerine dönüştürebilecek, iş deneyimi ve disiplinine sahip ara eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin daha kolay iş bulma fırsatı imkanı sunan bu model ile öğrencilerimizin daha avantajlı bir konuma geleceklerini söyledi. Dr.Öğr. Üyesi Karakaş, İşyeri uygulaması eğitim modelinin sektör, üniversite, öğretim elemanı ve öğrenci açısından da pek çok faydasının olduğunu vurguladı.